אורי שלום
ראשית בהצלחה בקורס מדריכי שחמט שאתה לומד ואני בטוח כי תסיימו בהצטיינות יתרה.
ידוע לי כי משה פיירניק וגדי מרקוביץ מעמודי התווך של מועדון באר-שבע,מחפשים שחקן חיזוק
לקבוצתם אגב לבאר שבע יש בעונה הקרובה שלוש קבוצות בלאומית.
מציע לך כי תיצור קשר ישירות איתם,ויתכן כי יוכלו לסייע לך בהדרכת שחמט.
בהצלחה!
אני חושש שאורי בלאס ואחרים ימצאו שהשיבוץ בקבוצות העילית שלנו איננו דבר של מה בכך.
שלא כמו הרצליה- עיר מבוססת עם אוכלוסיה אליטיסטית ורמת חיים גבוהה, ושלפיכך נבצר מעולים חדשים להשתקע בה מסיבות מובנות - קלטה באר-שבע לאורך עשרות שנים עולים חדשים מתפוצות שונות. וכפי שמועדון השחמט ההרצליאני השכיל תמיד להיות בבואה נאמנה של אוכלוסיית הרצליה ורמת שרון (בית סליטרין כבר רמזנו?), היה המועדון שלנו אספקלרייה של גלי העלייה שנקלטו בעיר ממזרח ומערב, ממדבריות אתיופיה ועד ערבות סיביר.
לפיכך, כדי לתפוס מקום בהרכב קבוצת לאומית או ארצית אצלנו, עליך להתמודד עם שחמטאים שחושלו בחום היוקד או בקור המצמית. מי שינסה, צפוי לגלות שזה הרבה יותר קשה מאשר להתחרות בנציגי ישראל השבעה היושבים בגוש דן.
אגב, גם השחמט האשדודי מתבסס על מודל דומה: הספונסר המקומי הצליח לתרגם את קליטת העלייה המסיבית של העיר לכוח שחמטאי אדיר מבלי להיזקק למקורות חיצוניים.
אני יכול לומר שאני מראש פוסל את האפשרות לשחק בבאר שבע כי זה רחוק מדי לטעמי.
אני גר בתל-אביב,ומקומות שאפשרי שאעבור לשחק בהם יכולים להיות תל-אביב או הרצליה(ואולי מקום אחר אבל לא מקום שרחוק משמעותית לתל-אביב יחסית להרצליה).
חוץ מזה אני גם לא מתיימר להיות שחקן מספיק חזק כדי לשחק בליגה ארצית במועדון באר שבע.
אורי נמצא כעת בקורס מדריכי שחמט במודיעין,והוא מחפש מועדון שבו יוכל להדריך שחמט,בסיום הקורס. שוחחתי איתו ומועדון שבו יוכל לממש את פוטנציאל ההדרכה שלו,יזכה גם לשרותיו כשחקן.
הקורס אמור להסתיים החודש.
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה